Tar Industries

Masina de raspandit emulsie bituminoasa

Masina de raspandit emulsie bituminoasa

MASINA DE RASPANDIT EMULSIE BITUMINOASA – tip MEB Masina de raspandit emulsie bituminoasa este utilizata la lucrarile de intretinere a drumurilor avand rolul de a realiza o distribuire uniforma prin pulverizare a materialului de amorsare (emulsie bituminoasa, bitum lichid) in vederea asigurarii unei prize optime a mixturii asfaltice.     Masinile de tip MEB sunt echipate cu motor termic in 4 timpi (in varianta standard se utilizeaza motor HONDA, cu puterea de 4 CP), care antreneaza o pompa cu roti dintate cu camera de incalzire. Prin utilizarea gazelor arse de la motor pentru incalzirea pompei se elimina blocarea sau deteriorarea acesteia si creste randamentul motorului. Deplasarea in timpul lucrului se face manual prin actionarea asupra protapului de tractiune, iar la stationare se foloseste frana de parcare.        Masina este dotata si cu instalatie de incalzire alimentata cu gaz, care permite mentinerea materialului de amorsare la temperatura optima de lucru. Are sasiu propriu cu trei roti, un butoi de 200 litri pentru materialul deamorsare si rezervor pentru lichid de spalare a instalatiei.       Putere motor (...)

citeste mai mult
Raspanditor de emulsii bituminoase

Raspanditor de emulsii bituminoase

RASPANDITOR DE EMULSIE BITUMINOASA   Raspanditorul de emulsii bituminoase este un utilaj complex, destinat distribuirii de emulsii bituminoase cationice cu rupere rapida STAS 8877-72, emulsii bituminoase, utilizate la constructia si reparatia drumurilor, aleelor, pistelor de aeroporturi, etc.     Utilajul poate executa urmatoarele operatii: incarcarea (prin cadere libera sau prin pompa proprie) cu emulsii bituminoase din cazane, rezervoare, bataluri; mentinerea temperaturii emulsiilor bituminoase din cisterna golirea continutului cisternei in alt recipient, transvazarea emulsiilor bituminoase dintr-un rezervor in alt rezervor, incalzirea si mentinerea temperaturii continutului cisternei la valoarea stabilita, transportul emulsiilor la locul de punere in opera, distribuirea emulsiei pe suprafata de lucru, in conformitate cu dozele tehnologice folosind rampa de stropire sau stropitorul manual. - Tip raspanditor REB 5 REB 8 REB 9 REB 9i - Capacit. (...)

citeste mai mult
Masina de taiat asfalt

Masina de taiat asfalt

MASINA DE TAIAT ASFALT  Este utilizata la lucrarile de intretinere si reparare a covoarelor asfaltice, avand rolul de a taia rosturi in vederea decopertarii portiunilor deteriorate.     Tăierea rosturilor în asfalt se poate executa la adâncimi variabile, funcţie de grosimea stratului depus, reglajul adâncimii de tăiere făcându-se manual de către operator. Avantaje usor de manevrat fiabila siguranta in exploatare   - Tip MT 450 - Diametru max. disc taiare 450 mm - Adancimea de taiere 0~180mm - Avans taiere max. 10 mm/sec - Reglaj avans taiare manual continuu - Racire disc cu apa (...)

citeste mai mult
Echipament periat carosabil

Echipament periat carosabil

ECHIPAMENT PENTRU PERIAT CAROSABIL Este destinat lucrarilor de curatire a suprafetei drumurilor asfaltate inaintea operatiei de amorsare in vederea reparatiilor.     Echipamentul se monteaza in fata utilajului purtator: suportul pe care se monteaza peria se adapteaza in functie de tipul autosasiului astfel incat autosasiul sa nu fie modificat. singurele interventii se fac la sistemul hidraulic al utilajului purtator, interventii care nu schimba caracteristicile tehnice ale acestuia.   - Tip EP-2,1 EP-2,5 - Lungime perie 2100mm 2500mm - Diametru perie 460mm - Element activ perie sarma arc (fir plastic la cerere) - Unghi de inclinare ±250 - Latimea periata (...)

citeste mai mult
Raspanditor de materiale antiderapante

Raspanditor de materiale antiderapante

RASPANDITOR DE MATERIAL ANTIDERAPANT Raspanditorul de material antiderapant este destinat transportului si distribuirii de materiale antiderapante pe perioada de iarna, în vederea usurarii traficului în conditii de polei si zapada.     Este format dintr-un buncar de stocare, banda care asigura transportul si dozarea materialului antiderapant si raspanditorul rotativ, toate aceste subansamble fiind montate pe un sasiu auto sau în bena masinii purtatoare. Buncarul este protejat la încarcare cu gratar pentru eliminarea corpurilor straine si a materialelor aglomerate. Banda de transport a materialului antiderapant este o banda de cauciuc cu racleti si montata pe lant pentru a evita alunecarile dintre material si banda. Banda este actionata cu un motor hidraulic montat pe tamburul bezii. Raspanditorul rotativ are rolul de raspandire a materialului antiderapant pe sosea, acesta putand fi reglat manual pe inaltime si în plan orizontal în functie de suprafata si directia de raspandire.                 · Tip raspanditor RMA 6 RMA 8 RMA 8A (...)

citeste mai mult
Lama de deszapezire

Lama de deszapezire

LAMA DE NIVELARE SI DESZAPEZIRE Lama pentru nivelare si deszapezire se monteaza pe incarcatoare frontale si este folosita pentru nivelare pamant, pietris, etc., iar pe timp de iarna pentru deszapezire. Indepartarea zapezii se datoreaza efectului combinat din orientarea lamei intr-un unghi de maxim si viteza de deplasare a autovehiculului. Lama nu se utilizeaza pentru indepartarea gheţii.     Se monteaza pe bratele incarcatorului frontal prin intermediul a 4 bolturi. Cadrul sudat se adapteaza in functie de tipul incarcatorului pentru a putea fi montata iarna. Pentru deszapezire se vor inlocui cutitele din otel cu cele din cauciuc. Deszapezirea se face prin coborarea lamei la nivelul drumului din bratele incarcatorului. Orientarea lamei se face fie spre dreapta, fie spre stanga, dupa cum este necesara strangerea zapezii prin montarea suportului sudat. Viteza de deplasare a autovehiculului se va alege astfel incat sa se evite orice pericol, totodata sa asigure aruncarea zapezii. Eficienta activitatii prin utilizarea lamei de zapada este maxima numai dupa orientarea la unghiul total si deplasarea cu viteza adecvata conditiilor meteorologice si stratului de zapada in timpul patrularii portiunii de drum destinat deszapezirii. La deszapezire, datorita constructiei, lama trece peste obstacolele mici, prin basculare revenind automat in pozitia initiala.   (...)

citeste mai mult
Plug de deszapezire

Plug de deszapezire

PLUG DE DESZAPEZIRE Plugul se utilizează la îndepărtarea gheţii şi a zăpezii de pe şosele, drumuri pavate, aerodrumuri, platforme amenajate. Spargerea gheţii şi a nămeţilor de zăpadă se realizează cu ajutorul vârfului realizat cu un unghi de 90⁰. Îndepărtarea zăpezii se datorează efectului combinat din transformarea plugului în lamă înclinată la 37⁰- 45⁰ şi viteza de deplasare a autovehiculului.     Se utilizează numai pe autovehicule dotate cu instalaţie hidraulică proprie cu minim trei secţiuni de distribuitor libere. Plugul sudat este o construcţie compactă pe el montanduse cuţitul central şi cele două cuţite laterale, precum  şi dispozitivele de ghidare. Cuţitele au rolul de a îndepărta zăpada sau gheaţa formată, iar dispozitivele de ghidare au rolul de a menţine plugul la o anumită distnţă faţă de sol în timpul lucrului.   - Tip plug PZ-2,7 PZA-2,7 - Model fix articulat - Latimea de lucru 2730mm (...)

citeste mai mult
Freza de deszapezire

Freza de deszapezire

FREZĂ DE DESZAPEZIRE     Se utilizează la îndepărtarea gheţii şi a zăpezii de pe şosele, drumuri pavate, aerodrumuri, platforme amenajate. Îndepărtarea zăpezii se datorează efectului combinat dintre turatia snecurilor si a rotorului si viteza de deplasare a utilajului purtator. Suportul pe care se monteaza freza se adapteaza in functie de tipul utilajului purtator. Singurele interventii se fac la sistemul hidraulic al incarcatorului interventii care nu schimba caracteristicile tehnice ale acestuia.   - Tip FZ 0,5 FZ 1,5 - Latimea de lucru 2500mm 2500mm - Latimea totala   2550mm - Inaltimea maxima a stratului de zapada 500mm 1500mm - Distanta maxima de aruncare 12m 50m (...)

citeste mai mult