Mașină de topit zăpadă, tip TZ-D

Masinile de topit zapada reprezinta tehnologia altenativa pentru indepartarea zapezii din spatiile urbane aglomerate, piste aeroporturi, parcari mall-uri si hypermarket-uri, parcari si drumuri aferente spitalelor, institutiilor publice, centrelor logistice, de afaceri sau expozitionale.

AVANTAJE:

1. Reducerea costurilor directe. Sistemul mobil de topire zapada cu arzator diesel inlocuieste camioanele utilizate in mod normal pentru indepartarea zapezii, reduce numarul operatorilor si timpii de operare. Totodata se evita eventualele cheltuieli cu spatiile de depozitare a zapezii.

2. Evitarea pierderilor indirecte. Prooductivitatea ridicata permite indepartarea rapida a zapezii si astfel crearea locurilor de parcare necesare clientilor pentru mentinerea crescuta a vanzarilor din magazine, mall-uri si hypermarket-uri, dar si evitarea aglomerarii drumurilor si parcarilor din aeroporturi si centrele urbane precum si a eventualelor accidente.

3. Prevenirea inundațiilor. Topirea din timp a zapezii si a gramezilor de zapada din orase previne situatia in care zapada se va topi de la sine, iar sistemul de scurgere-canalizare nu va mai putea sutine debitul mare de apa.

4. Considerente ecologice. Topirea, filtrarea si evacuarea zapezii in sistemul de canalizare permite ca sarea sau nisipul dispersate initial pe asfalt sa fie reciclate si evitata astfel distrugerea asfaltului sau infectarea apelor si panzelor freatice cu sarea respectiva in cazul topirii de la sine.

Caracteristici tehnice:

 

Notă: Fiecare echipament de topit zapada are inclus un generator de curent, tip diesel, dimensionat dupa consumul electric necesar, insa se poate opta si pentru varianta fara generator in cazul conectarii directe la sursa de curent.