Transportor cu bandă

Transportoarele cu banda sunt destinate şantierelor de construcţii, staţiilor de preparat beton, asfalt şi betoane de ciment, carierelor şi balastierelor, statiilor de sortare aggregate, pentru transportul în vrac a materialelor granuloase şi pulverulente.

Se pot executa cu diverse unghiuri de înclinare, dupa destinaţie, greutatea specifică şi natura materialelor de transportat şi cu lungimi diferite in functie de necesitatea beneficiarului. Construcţia căii de transport poate fi dreaptă, în V şi în U in funcţie de materialele vehiculate.

Antrenarea benzii se realizează cu motoreductor şi transmisie cu lanţ, puterea motoreductorului fiind impusă de productivitatea cerută, de lungimea benzii şi greutatea specifică a materialului vehiculat.

Pentru supraveghere continuă şi intervenţie rapidă, la solicitarea beneficiarului, banda se poate executa cu pasarelă laterală şi cu balustradă pe întreaga lungime. 

De asemeni banda se poate executa cu coş de încărcare şi pâlnie de descărcare. Structura de rezistenţă este realizată modular, în construcţie sudată, din ţeavă rectangulară şi profile laminate.

Caracteristici tehnice: