Filtru de praf industrial

Filtrul cu saci este destinat desprăfuirii gazelor arse produse de statiile de preparat mixturi asfaltice, statiile de desorbtie termica precum si alte instalatii de uscare.

Gazele arse  sunt aspirate de filtru împreună cu aerul cu praf si traversează materialul filtrant , unde pulberile sunt reţinute pe exteriorul sacilor. Gazele desprăfuite sunt aspirate de către ventilator prin tubulatura aferentă şi conduse spre coşul de evacuare în atmosferă.

Când sacii filtranţi se încarcă cu un strat de pulberi care reduc permeabilitatea gazelor şi creste depresiunea la aspiraţia ventilatorului, presostatul diferenţial comandă programatorul electronic de scuturare.

Pulberile desprinse, cad în partea inferioară a filtrului unde se află un şnec/snecuri care le transportă spre gura de evacuare după care sunt scoase printr-o ecluză cu clapete basculante. Şnecul este supravegheat în funcţionare de un sesizor de proximitate. Procesul de filtrare este supravegheat prin instalaţia electronică.

Pentru reglarea debitului de gaze la aspiraţia ventilatorului, filtrul este prevăzut cu o clapetă de reglaj comandată de temperatura gazelor arse din uscător sau oxidator.

Avantaje:

  • supravegherea electronica a procesului de filtrare;
  • protectia sacilor imptriva cresterii temperaturii aerului de desprafuit peste 1800C;
  • puritatea aerului desprafuit max. 0,05g/mc.