Gospodărie de filer

Gospodaria de filer are rolul de stocare si alimentare cu filer a instalatiilor de preparat mixturi asfaltice sau ciment pentru statiile de beton si gospodariile de ciment. Se utilizeaza ca instalatie fixa putand fi transportata usor pe un nou amplasament, fiind realizata din subansamble demontabile.

Silozul poate fi utilizat si pentru depozitarea altor materiale pulverulente ca: ciment, var, praf, substante chimice neutre care se preteaza transportului pneumatic si care nu actioneaza printr-un proces de corodare asupra materialelor si a stratului de protectie.

La partea superioară, recipientul este prevăzut cu un filtru care opreşte praful ce se produce în timpul încărcării pneumatice a silozului. Pe partea inferioară a conului se montează dispozitivul pneumatic de spart bolţi.

Incarcarea silozului se face pneumatic direct din containerul transportabil, iar descărcarea se realizează gravimetric printr-un şibăr oscilant care închide şi deschide partea de jos a conului silozului (clapeta de golire).

Caracteristici tehnice: