Predozator de agregate

Predozatorul de agregate este destinat statiilor de preparat mixturi asfaltice sau betoane cu ciment pentru depozitarea pe flux şi predozarea volumetrică a agregatelor minerale ce intră în reţeta de fabricare. Predozarea  agregatelor minerale cu umiditate naturală se realizează volumetric, în mod continuu şi cu debit variabil asigurat prin viteza de deplasare a benzilor extractoare, funcţie de reţeta comandată.

Agregatele minerale, depozitate pe sorturi în apropiere sunt încărcate în buncăre, cu încărcătoare cu cupă sau cu benzi transportoare,de unde sunt preluate de benzile extractoare cu viteza adecvată reţetei şi deversate pe banda colectoare care le transportă spre uscătorul instalaţiei.

Buncărele pot fi prevăzute cu grătare superioare de protecţie, cu vibratoare pentru compartimentele cu sorturi mici şi adezibile si cu pasarele şi scari de acces la partea superioară.

Echipamentul electric aferent predozatorului poate fi montat ca echipament auxiliar, fără a interveni în echipamentul existent al instalaţiei. Funcţie de destinaţie, predozatorul de agregate se realizează cu 1 pana la 5 compartimente, fiecare compartiment având capacitate de 2,25mc / 8 mc / 10mc / 12mc / 18 mc sau 35 mc.

Predozatoarele tip buncar de alimentare cu un singur compartiment sunt utilizate in componenta statiilor de desorbtie termica, precum si la alte instalatii asemanatoare.