Stație de betoane 30mc/h – 45mc/h

 

Statia de preparat betoane este o instalaţie complexă care cuprinde utilajele necesare alimentării, stocării, dozării şi amestecării componentelor, realizând un flux de preparare automatizat şi o mare diversitate de reţete de beton.

Se utilizează ca instalaţie fixă si poate fi transportată uşor pe un nou amplasament, fiind realizată din subansamble demontabile. Statia de preparat betoane este dotată cu toate subansamblele necesare funcţionării în regim automat şi semiautomat, asigurând calităţi superioare betoanelor (omogenitate şi precizie de dozare a componentelor), prin utilizarea de echipamente electronice fiabile.

 

Caracteristici tehnice:

 

Statie de preparat betoane de ciment funcţionează în ciclu automat realizând un număr de şarje programat iniţial.

Dozarea agregatelor se realizează, după reţeta prescrisă, prin cântărire adiţională, pe un cântar bandă situat sub buncărele stocatoare de agregate.

Dozarea cimentului se realizează simultan cu dozarea agregatelor şi constă în acţionarea transportorului cu şnec care alimentează cântarul de ciment.

Dozarea apei se realizează separat în perioada de dozare a agregatelor şi cimentului prin deschiderea electrovanei de comandă a admisiei apei în cântar.

Dozarea aditivilor se face gravimetric. Dupa dozare aditivul este scos din dozator cu o pompă şi introdus în cântarul de apă şi împreună cu aceasta este introdus în betonieră.

Amestecarea betonului in malaxor se realizeaza intr-un timp programat initial si stabilit in conformitate cu reteta si calitatea betonului preparat. Dupa epuizarea timpului de malaxare programat se comanda automat deschiderea sibarului de descarcare, moment in care betoniera incepe sa se goleasca in palnia de descarcare, respectiv in mijlocul de transport.

Operatorul de la pupitrul de comanda poate interveni asupra descarcarii betonului in mijlocul de transport fara a influenta ciclul automat.

Statiile de preparat betoan SB 30 si SB 45 sunt astfel concepute sa poata fi montate in spatii restranse si cu consum mic de manopera.

Pentru instalare nu sunt necesare fundatii speciale. Terenul pe care urmeaza a fi instalata statia va fi nivelat si compactat, subansamblele pot fi asezate pe dale de beton a caror portanta sa fie in concordanta cu greutatea indicate de producator. Singurele subansamble care necesita o fundatie sunt stocatoarele de ciment (silozurile cu capacitate de 100t care se asambleaza cu suruburi la pozitia de montaj).

Pentru deservirea statie este necesar un mecanic operator calificat si un mecanic pe incarcatorul frontal de alimentare a buncarelor de agregate.

Avantaje:

Constructia utilajelor din componenta centralei permite o deplasare usoara a acestora cu mijloace de transport rutier sau cale ferata si necesita un timp minim pentru amplasare si punere în functiune.

Centralele de produs beton sunt un complex de masini, conceput modular, fiecare masina putand intra în combinatie cu alte masini, de capacitati corespunzatoare, produse de alte firme.

Cuvinte cheie: statie beton, centrala beton, ciment, betoniera, betoane.