Răspânditor materiale antiderapante RMA

Raspanditorul de material antiderapant este destinat transportului si distribuirii de materiale antiderapante pe perioada de iarna, în vederea usurarii traficului în conditii de polei si zapada.

Este format dintr-un buncar de stocare, banda care asigura transportul si dozarea materialului antiderapant si raspanditorul rotativ, toate aceste subansamble fiind montate pe un sasiu auto sau în bena masinii purtatoare.

Buncarul este protejat la încarcare cu gratar pentru eliminarea corpurilor straine si a materialelor aglomerate.

Banda de transport a materialului antiderapant este o banda de cauciuc cu racleti si montata pe lant pentru a evita alunecarile dintre material si banda. Banda este actionata cu un motor hidraulic montat pe tamburul bezii.

Raspanditorul rotativ are rolul de raspandire a materialului antiderapant pe sosea, acesta putand fi reglat manual pe inaltime si în plan orizontal în functie de suprafata si directia de raspandire.

Motoarele hidraulice care transmit miscare la banda si raspanditorul rotativ sunt actionate cu pompa hidraulica a utilajului purtator, sau în cazul raspanditorului de material antiderapant cu actionare independenta sunt actionate cu o pompa printr-un reductor de la un motor termic.

Utilajul este prevazut cu instalatie electrica de semnalizare cuplata la instalatia electrica a masinii purtatoare si instalatie de avertizare (girofar).

Caracteristici tehnice: